duminică, 7 martie 2010

Prima temă lucrativă internă a fotoclubului: "arhitectură"

Consider binevenită această provocare iniţiată de domnul Cătălin Colniceanu ("măcar o dată pe lună să alegem o temă principală de atacat d.p.d.v. fotografic").

Tema de luna aceasta -- rezultată din dialogul final de vineri seara, dintre domnul Ioan Ciobotaru şi domnul Cătălin Colniceanu -- este una grea şi surprinzătoare pentru mine. (O temă în care ştiu că nu mă pot compara cu membrii experimentaţi ai fotoclubului).


Dar iată încercările microechipei noastre (Anca şi Mircea):

• Începe Anca, cu trei imagini:


• Şi Mircea, trei imagini:

5 comentarii:

  1. Domnule Mircea B., sa dam Cezarului ce-i al Cezarului: meritul pentru initiativa de a avea o tema lunara, cat si subiectul acestei prime teme, ii apartin lui Catalin Colniceanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, tema de luna asta este "este una grea şi surprinzătoare" pentru autori.
    Ar fi fost bine ca, in prima imgine sa lipseasca prim-planul intunecat, iar cladirea sa apara in splendoarea sa majestuasa. Nici celelalte imagini nu reusesc sa dea, in opinia mea, specificul arhitectural al imobilelor respective.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu cred ca este o tema dificila. Fotografia de arhitectura comporta, pe langa cunostinte foto, dar si cunostinte de arhitectura. In imaginile postate mai sus, din punct de vedere tehnic, ele sunt bune, insa sufera la capitolul compozitie. Sunt numai niste imagini banale, care dupa mine nu spun nimic. Cred ca trebuie mers pe principiul "cu cat este mai putin, cu atat este mai mult"(in traducere, cu cat cadrul este mai aerisit, cu putine elemente, cu atat poate spune mai multe, poate transmite mai mult). Am vazut ceva extrem de interesant pe aceasta tema, de arhitectura, pe blogul lui Catalin Colniceanu. Il asteptam cu o postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intradevar tema este grea,pe langa compozitie si incadrare la aceasta tema intervine si partea tehnica...ultrawide-ul.Spor in continuare

    RăspundețiȘtergere
  5. Referitor la imginile de mai sus ,cred ca unghiul ales nu este cel mai fericit , iar la cateva cu un crop mai atent se putea rezolva problema. Spor in continuare ,este un pas bun inainte :))

    RăspundețiȘtergere