sâmbătă, 13 martie 2010






O premiera pe blogul fotoclubului: fotografie 3D.

[Editare Eugen Belivac] Laurentiu, am vazut ca ti-ai dat seama de greseala facuta cu postarea a 4 imagini si ma asteptam sa stergi o imagine. De aceea, am sters eu o imagine, pentru tine. Am facut niste reguli ca sa fie respectate de toata lumea. Sigur, din greseli invatam, aceasta fiind calea catre progres. Important este sa nu repetam aceste greselile.

11 comentarii:

  1. Cred ca regula este foarte clara...3 imagini!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sm citit regulamentul cu nr. de imagini. Vina mea! Scuze!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fotografia, chiar daca este 3D, trebuie sa se supuna unor reguli de fotocompozitie. Exista chiar multe discutii apropo de cum se poate transforma o imagine plata, daca imi este ingaduit termenul, intr-o imagine cu profunzime, in care spatiul poate ajunge in vecinatatea 3D-ului. Si acest lucru se face prin compunerea cadrului, folosind mici trucuri, gen mici elemnte care sa "conduca" ochiul spre subiect. Aceste reguli compozitionale pot chiar sa faca din imagine o poveste, sa transmita o stare, sa atraga atentia asupra unei idei. Ei bine, exact acest lucru inseamna arta fotografica. Si exact acest lucru incercam noi sa facem in acest fotoclub.

    RăspundețiȘtergere
  5. de unde ne luam ochelari? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta pana imi iau ochelari 3d..:)..cine stie ce efecte de Avatar imi scapa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am comandat ochelarii 3D aici:
    http://www.3d-shop.ro/

    RăspundețiȘtergere
  9. Am privit imaginile prin ochelari 3D red-cyan si pot spune ca nu m-au impresionat. Elementul 3D nu este perceptibil asa cum ar trebui, poate din lipsa unor prim-panuri corespunzatoare. Imaginile par mai mult niste vederi impersonale, fara aportul specific al autorului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana la fotografii 3D mai avem de depasit niste obstacole...fotografia adevarata.De aceea nici nu incerc sa comentez imaginile.

    RăspundețiȘtergere
  11. revin dupa ce mi-am luat ochelari. se pare ca decalajul este mult prea mare pt a reda corect spatialitatea...

    RăspundețiȘtergere