marți, 14 septembrie 2010

Tabara de creaţie fotografică "TOAMNA LA CONAC"

Consiliul Judeţean Vâlcea, Memorialul „Nicolae Bălcescu” şi Fotoclubul „Floarea de Colţ” Rm. Vâlcea organizează, în zilele de 18 şi 19 septembrie 2010, tabăra de creaţie fotografică „TOAMNA LA CONAC”.
Memorialul Nicolae Bălcescu este situat în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Vâlcea.
Conacul Bălceştilor devine Muzeu Memorial în 1 mai 1968, când se emite actul de înfiinţare, momentul fiind marcat oficial la 5 octombrie prin deschiderea festivă a expoziţiei de bază. S-a păstrat caracterul de locaţie pentru manifestări culturale, prin găzduirea de conferinţe, simpozioane, seri muzicale sau expoziţii. De altfel conacul este un loc potrivit pentru astfel de îndeletniciri artistice, căci el este ascuns pe Valea Topologului, între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, fiind în acelaşi timp, unul dintre cele mai frumoase monumente din Vâlcea. O frumuseţe care se transpune şi în colecţia păstrată în interior, rod al muncii nenumăraţilor artişti care i-au trecut pragul.
Programul constă în sesiuni de fotografie desfăşurate la Conacul Bălceştilor, parcul, muzeul, biserica de lemn a familiei, împrejurimi.
Finalizarea manifestării se va face prin donarea către Memorialul „Nicolae Bălcescu” a unui CD cu lucrările fotografice realizate, iar cele mai reuşite lucrări vor fi prezentate cu ocazia expoziţiei organizate de “Rotonda Spiritului Românesc” în această toamnă.

2 comentarii: